CONCLUSIONS DE LA JORNADA

El passat 10 d’ Abril 40 veïns i veïnes del municipi van participar al Taller Col.laboratiu d’Esports que vam organitzar des de Col.laborem.

La jornada va constar de dues parts:

 • Primera part: Xerrada sobre “ Resolució de conflictes i mediació a l’ esport ” a mans de Xavier Pastor (Politòleg, conflictòleg, especialista en conflictes públics i polítics de l’ esport). On es va tractar la mediació esportiva com un mètode ideal per solucionar les controvèrsies generades en la pràctica esportiva i/o competicions, ja siguin d’ àmbit professional o aficionat. En Xavier ens va remarcar la necessitat de fomentar més la cooperació entre tots els agents implicats i menys la competència. Facilitar acords amistosos, conduiran a solucions més eficients i duradores.
 • Segona part: Excel.lent debat dinamitzat per en Jordi Bartolomé i Jèssica Muñoz, on totes les persones assistents van fer les seves aportacions molt interessants i diverses. De la participació de la gent vam extreure: el que ja tenim de bo al nostre municipi (i cal preservar i mantenir) i el que necessitem.

Després de totes les aportacions, des de Col.laborem ens volem comprometre a treballar aquets punts i d’altres que poden anar sorgint de la participació:

 • Impulsar i potenciar l’ esport en tots els àmbits, que l’ esport sigui un eix fonamental de l’ estructura del municipi.
 • Millorar els equipaments esportius (manteniments, modernització, accessibilitat …) detectar les necessitats i problemes que puguin sorgir.
 • Optimitzar els espais que tenim perquè el màxim d’usuaris hi puguin accedir amb qualitat. Per exemple, volem permetre l’ ús de les instal.lacions de les escoles del poble fora de l’ horari escolar.
 • Estudiar la demanda esportiva real dels veïns i veïnes en quant a espais i activitats. Aquesta recerca ens permetrà valorar la creació de nous espais, activitat i/o repensar els que ja tenim.
 • Fomentar l’ esport entre adolescents i joves, proposant una oferta atractiva per aquest col·lectiu.
 • Promoure campanyes per fomentar l’activitat física en els col·letius on hi hagi menor índex de practica. Fomentar l’ activitat física continuada dins del sistema sanitari com a millora de les malalties i evitar el sedentarisme.
 • Impulsar programes transversals utilitzant l’esport com a eina d’inclusió social, amb especial atenció a persones amb diversitat funcional. Volem un esport sense barreres.
 • Donar recolzament i facilitar la feina dels clubs i entitats esportives a través d’un diàleg actiu i continuat en el temps. Volem que clubs i entitats siguin un eix fonamental de l’ estructura esportiva del poble.
 • Fomentar la practica d’ esports en el nostre magnífic entorn natural, sempre tenint cura del medi ambient. Creació de rutes saludables.
 • Promocionar el voluntariat com a reforç de les activitats que es proposen.

Fa uns dies vam penjar a les xarxes socials una enquesta per coneixer les necessitats esportives dels veïns i veïnes del municipi. Quan tinguem tots els resultats ens compremetem a dur a terme un estudi i seguirem fent propostes de millora.

Aquí teniu l’enquesta per si voleu participar. 100 veïns i veïnes ja han respost. T’animes?

ENQUESTA

Des de Col.laborem estem molts satisfets del que hem pogut extreure del taller i de la participació a l’enquesta. Tenim la convicció que el nostre municipi te molt a dir i continuarem fent partícips a tots els veïns i veïnes que el formen.

Estigueu atentes als propers tallers. T’animes a participar? Volem COL·LABORAR AMB TU! Volem saber el que teniu a dir, les vostres opinions son importants!!

Salut i esports!