El passat 13 de Gener 55 persones membres d’unes 20 entitats del municipi van participar al Taller Col·laboratiu per a entitats que vam organitzar des de Col·laborem.

Vídeo resum del taller

L’objectiu del taller era molt clar: Escoltar el que tenen a dir-nos les entitats!

La jornada va estar dinamitzada per 2 expertes, l’Oriol i l’Aida, les quals van aconseguir crear un molt bon clima de participació i treball i des del minut 0. Totes les persones assistens van fer aportacions molt interessants i molt diverses, i totes tenien un denominador comú: la voluntat per part de les entitats de seguir treballant en els seus respectius projectes pel bé comú del municipi.

Tal com vam prometre a l’inici del taller, hem fet arribar l’informe de la jornada a totes les entitats (les que van venir i les que no van poder) . El trobareu adjunt en aquest enllaç:

https://drive.google.com/file/d/0B7VVmeQCPEwnN3hZRjRXOURucnF6VlViTjh1VHJHS2pBd2lB/view?usp=sharing

En aquest document trobareu resumit totes les dinàmiques que es van realitzar, i el que és més improtant, tot l’anàlisis i totes les conclusions sorgides del taller.

A continuació exposem un resum de les conclusions compartides:

Com a coses positives es destaca sobretot el gran teixit associatiu que tenim, i les ganes de la gent per fer coses pel municipi. I com a demanda generalitzada, es proposa que hi hagi una coordinació per tal de millorar el funcionament conjunt de totes les entitats. La proposta estrella va ser la creació d’una comissió o taula d’entitats autogestionada per les mateixes entitats, on l’ajuntament jugui un paper actiu de facilitador, però no d’organitzador.

Des de Col·laborem entomem la proposta i ens la fem nostra. Ja hem començat a treballar en totes les propostes que van sorgir per així poder-les incorporar al programa. Convidem a totes les forces polítiques que facin el mateix. Quants més grups fem força, més possibilitats d’èxit tindrem per millorar el nostre teixit associatiu i per tant, el nostre municipi.

Per part nostra el contacte amb les entitats no volem que acabi aquí, i proposem de fer una trobada individual a totes les entitats que així ho desitgin. Hem treballat el context general, hem establert sinèrgies, però ara volem anar més enllà, VOLEM SABER MÉS! FEM UN CAFÈ?

Des de tota la gent que forma col·laborem tenim la ferma convicció en que cal escoltar a la gent i fer-les partícips de les coses que els importen. En el taller Col·laboratiu per a entitats vam constatar aquest fet.

Estigueu atentes als propers tallers. T’animes a participar? Volem COL·LABORAR AMB TU!

Salut i participació!